Publicat la: 11.02.2019. 19:17 / 461 views

ÎNCĂ UN FOCAR LA BOBOC. 12 CAZURI DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

Încă un focar de pestă porcină în localitatea Boboc din comuna Cochirleanca. A fost identificat în zona de protecţie, alături de alte două focare din aceeaşi localitate. Astfel, numărul cazurilor de pestă porcină africană din judeţul Buzău a ajuns la 12.   

pesta sateanNoul caz a apărut într-o gospodărie aflată lângă un câmp. Imediat după sesizare, medicii au acţionat la faţa locului, s-a realizat dezinfecția şi au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. Patru porci au fost eutanasiaţi. Este cel de-al treilea focar confirmat în satul Boboc din comuna Cochirleanca.

Primul a apărut la jumătatea lunii trecute, într-o gospodărie situată la capătul unei uliţe din sat.

Proprietarul nu îşi explică de unde a fost adus virusul în gospodăria sa, declarând că nu a avut contact cu nicio persoană din vreun focar de pestă porcină. 

Reamintim că, săptămâna trecută, Centrul Local de Combatere a Bolilor a decis să apeleze la Armată, pentru formarea unui grup de 20 de militari, echipă care să intervină în sprijinul unor eventuale acţiuni de sacrificare în masă a porcilor din zonele de protecţie a focarelor. În momentul de faţă, în judeţul Buzău sunt semnalate 12 cazuri de pestă porcină în gospodării, în comunele Vadu Paşii, Cochirleanca, Săgeata, Beceni şi Poşta Câlnău. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!