Publicat la: 16.10.2018. 18:27 / 660 views

ÎNCĂ UN FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, ÎN SATUL AMARA, COMUNA BALTA ALBĂ

În perioada în care autorităţile se pregăteau să stingă cele trei focare de la Pătârlagele, Pănătău şi Puieşti, se confirmă pesta porcină africană într-o altă gospodărie, în zona de sud a judeţului. Noul focar a fost declarat în satul Amara din comuna Balta Albă. Autorităţile anunţă că nu se impune sacrificarea în masă a suinelor din zona focarului.

dezinfectie pestaÎn această dimineaţă, Comitetul Judeţean de Combatere a Bolilor s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în noul focar de pestă porcină. Este vorba despre o gospodărie din satul Amara, comuna Balta Albă, unde primele analizele  la un porc mort au relevat prezenta virusului. Un alt porc din aceeaşi gospodărie a decedat, fără a avea simptomele specifice bolii. Al treilea animal din ogradă a fost sacrificat preventiv.  

În zona focarului de la Amara mai există 19 gospodării în care sunt crescute 33 de suine. Nu se impune sacrificarea în masă, spun autorităţile.

Deocamdată nu se ştie cum a ajuns virusul pestei africane în gospodăria din Balta Albă. Este în desfăşurare o anchetă epidemiologică.   

Prefectul Carmen Ichim a cerut vigilenţă maximă din partea autorităţilor responsabile cu intervenţia în zona noului focar de pestă porcină.

Între timp, celelalte trei focare confirmate la inceputul lunii septembrie urmează să fie stinse, după testul cu porcii santinelă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!