Publicat la: 29.10.2018. 20:11 / 588 views

ÎNCĂ UN FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ. ALERTĂ ÎN CAZUL MISTREȚILOR DIN JUDEȚ

Încă un focar de pestă porcină a fost confirmat în județul Buzău. Cazul a fost semnalat la un porc dintr-o gospodărie situată la câteva sute de metri distanță de focarul depistat la jumătatea acestei luni, în satul Amara, comuna Balta Albă. Între timp, autoritățile buzoiene au intrat în alertă din cauza extinderii cazurilor de pestă porcină la mistreți și cer verificări pe raza fondurilor cinegetice.  

  porci mistreti pesta  botezatu despre pesta

Noul focar a fost confirmat după ce analizele de laborator au indicat prezența temutului virus la un porc dintr-o gospodărie din satul Amara. Proprietarul a sesizat medicul veterinar cu privire la îmbolnăvirea animalului care a fost sacrificat pentru a se recolta probe.

La ședința de urgență convocată azi la Prefectură, responsabilii Comitelului Local de Combatere a Bolilor au avertizat cu privire la un alt pericol iminent. Numărul cazurilor de mistreți depistați cu pestă porcină a crescut alarmant în județele limitrofe, mai ales în Ialomița. În aceste condiții, un grup de experți are sarcina de a verifica fondurile cinegetice de pe raza județului. 

Șefa de la Casa Albă, Carmen Ichim, a dispus un termen de doar o săptămână pentru efectuarea verificărilor în teritoriu.

Starea de alertă decretată de autorități este jurtificată având în vedere că, în momentul de față,  mistreții reprezintă principalul factor de răspândire rapidă a pestei porcine africane.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!