Încă un caz de pestă porcină africană. Peste 8.000 de porci, sacrificați

Încă un caz de pestă porcină africană. Peste 8.000 de porci, sacrificați

Pesta porcină africană face din nou ravagii în județul Buzău. Reprezentanții Prefecturii Buzău au anunțat că Centrul Local de Combatere a Bolilor s-a reunit în ședință și a aprobat planul de intervenție pentru prevenirea răspândirii pestei la o fermă situată în extravilanul comunei Florica, una dintre cele mai mari din județ. Printre altele, autoritățile au luat decizia sacrificării a peste 8.000 de porci.

Pesta porcină africană ajunge în tot mai multe ferme din județul Buzău și ucide mii de animale. Cel mai recent caz este a unei ferme situată în extravilanul comunei Florica, una dintre cele mai mari din județ. Virusul pestei a fost confirmat în rândul animalelor crescute în ferma respectivă, astfel că toți porcii urmează să fie sacrificați. Este vorba despre un efectiv de 8 220 de capete. Centrul Local de Combatere a Bolilor s-a reunit în ședință și a aprobat planul de intervenție pentru prevenirea răspândirii pestei.

Situația în județul Buzău este îngrijorătoare. Sunt aproape 40 de focare de pestă în tot județul, dintre care 4 în ferme din Glodeanu Siliștea, Cilibia, Stâlpu și acum Florica. De asemenea, virusul pestei porcine se extinde îngrijorător și în gospodării, inclusiv în localități care până acum nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri, cum ar fi Gălbinași. Reamintim că acesta este al doilea focar cu un număr de peste 8.000 de capete, după ce a fost confirmat la Glodeanu-Siliștea un focar de PPA la mijlocul lunii august.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și