Publicat la: 12.06.2018. 17:51 / 717 views

ÎNCĂ O LUNĂ CU ŞOMAJ ÎN SCĂDERE. SUB 13.000 DE BUZOIENI FĂRĂ LOCURI DE MUNCĂ

Şomajul este în continuă scădere în judeţul Buzău. Dacă în urmă cu câteva luni vorbeam despre aproape 18.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, luna trecută s-a încheiat cu o cifră de sub 13.000. Ponderea cea mai mare o reprezintă tot beneficiarii venitului minim garantat.

bursa generala 2La finele lunii mai, rata şomajului a cunoscut încă o scădere la nivelul judeţului nostru. Astfel, după mai multe luni de diminuare a numărului de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, A.J.O.F.M. înregistrează acum sub 13.000 de şomeri.

Potrivit autorităţilor, luna trecută, aproape 1.000 de buzoieni şi-au găsit o slujbă, ieşind din evidenţele Agenţiei.

Între timp au apărut şi efectele Bursei Generale a Locurilor de Muncă, eveniment organizat în luna aprilie, când au fost scoase la bătaie 770 de posturi. Peste 100 de participanţi au fost angajaţi în urma interviurilor şi a probelor de lucru.

În ultimul an, rata şomajului în judeţul Buzău a cunoscut o scădere continuă, atingând un procent record pentru ultimii 10 ani, de sub 7,5%.  (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!