Publicat la: 05.12.2019. 19:15 / 628 views

ÎNCĂ O AMÂNARE ÎN DOSARUL ORIZONT. URMĂTORUL TERMEN, PE 12 DECEMBRIE

Pronunţarea în dosarul Orizont, în care este judecat fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost amânată. La termenul de miercuri, magistraţii Curţii de Apel Poieşti au decis că mai au nevoie de un scurt răgaz până vor veni cu verdictul în acest dosar. Astfel, pronunţarea a fost amânată până pe data de 12 decembrie.

bosco 1În dosarul ”Orizont” fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată în primăvara lui 2014 pentru abuz în serviciu. În prima instanţă, a scăpat de condamnare, însă a fost obligat, împreună cu ceilalţi doi inculpaţi, să plătească prejudiciul în cauza. Atât DNA cât şi cei trei inculpaţi, dar şi Agenţia Domeniilor Statului, au atacat sentinţă de la Tribunalul Dâmboviţa.

Potrivit sentinţei pronunţată pe fond, Boşcodeală, împreună cu ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Viorică Stana şi Nicolae Trandafir, nu vor răspunde penal, faptele fiind prescrise, dar au de plătit împreună peste 5 milioane de lei, sumă ce reprezintă contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în litigiu. Instanţa a hotărât, de asemenea, să menţină sechestrul asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea celor trei inculpaţi.

În soluţie se arată că instanţă a constatat că faptele s-au prescris, anume infracţiunea de abuz în serviciu, dar judecătorii au precizat că infracţiunea a fost săvârşită, de aceea au hotărât că, pe latură civilă, să-i oblige pe cei trei la plată unor despăgubiri către Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicola Buzău. Totodată, inculpaţii vor avea de plătit Agenţiei Domeniilor Statului suma de 531.062 lei.

Faptele pentru care cei trei inculpaţi din dosarul Orizont – Constantin Boşcodeală, Viorică Stana şi Nicolae Trandafir – au fost trimişi în judecată, datează din 2001. Procurorii anticorupţie au susţinut că cei trei au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 hectare teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău, de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, şi că, potrivit legii, suprafaţa nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!