Publicat la: 19.11.2019. 18:14 / 323 views

ÎNCĂ DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ: LA ROBEASCA ŞI PE FONDUL DE VÂNĂTOARE C.A. ROSETTI

Două noi focare de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Buzău. Unul a fost semnalat la Robeasca, iar celălalt a fost descoperit la un porc mistreţ de pe fondul de vânătoare C.A. Rosetti. Târgurile de animale rămân închise în judeţul nostru.

sedinta pesta pesta 1

După stingerea în bloc a 60 de focare, Buzăul rămăsese cu doar şase cazuri. Zilele trecute, la Robeasca a apărut un nou focar, dar şi pe fondul de vânătoare de pe raza comunei C.A. Rosetti.

Până acum, din ancheta epidemiologică a reieşit ca posibilă cauză intervenţia unui asistent veterinar dintr-o zonă afectată de temutul virus.

Dacă şi în acest caz există datele săvârşirii unor infracţiuni, autorităţile vor depune plângere penală.

De menţionat că târgurile de animale rămân închise. Buzoienii pot cumpăra porci de Sărbători doar de la sursele autorizate.

Autorităţile estimează că, în cazul în care nu vor mai apărea noi cazuri, cel târziu până la începutul anului viitor, toate focarele de pestă porcină vor fi stinse. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!