Publicat la: 18.01.2019. 19:21 / 866 views

ÎNCĂ DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ: ÎN SATUL SCURTEŞTI ŞI LA GURA DIMIENII

Două noi focare de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Buzău. În comuna Vadu Paşii, pe lângă cele două focare deja existente, a apărut încă unul, în satul Scurteşti. Autorităţile sanitar-veterinare au mai anunţat un caz în satul Gura Dimienii din comuna Beceni. Numărul focarelor în judeţul Buzău a ajuns la şapte.

gospodarie pesta 2În urma confirmării celor două noi focare, astăzi a fost convocată o şedinţă a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, pentru a fi luate măsuri în consecinţă. După primul focar în satul Focşănei, din gospodăria tehnicianului veterinar al comunităţii, şi cel de-al doilea confirmat în satul de reşedinţă, în comuna Vadu Paşii a mai fost confirmat un caz de pestă porcină, de această dată în localitatea Scurteşti.

De asemenea, în satul Gura Dimienii din comuna Beceni, analizele au relevat prezenţa PPA la un porc decedat într-o gospodărie. Porcul fusese cumpărat de la Vintilă Vodă, de la un sătean care creşte mai multe suine, cu scopul vânzării.    

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Buzău sunt active şapte focare de pestă porcină.

Având în vedere extinderea focarelor, autorităţile au decis să iniţieze o nouă campanie de informare a populaţiei cu privire la măsurile preventive şi regulile ce trebuie respectate, astfel încât să nu se ajungă la o explozie a cazurilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!