Publicat la: 14.01.2020. 19:33 / 443 views

ÎNCĂ DOUĂ CAZURI DE GRIPĂ. DIAGNOSTICAŢI, DOI COPII

În ultima perioadă, numărul cazurilor de gripă a crescut simţitor. Medicii sunt, însă, mai îngrijoraţi de faptul că din ce în ce mai mulţi copii sunt aduşi de părinţi cu simptome de gripă care ulterior se confirmă. În aceste zile, alte două cazuri au fost confirmate în municipiul Buzău.

hol spital 3În ultimele zile, doi copii din municipiul Buzău au ajuns la Spitalul Judeţean cu tuse, febră şi dureri de cap. După o primă evaluare şi după testul rapid, medicii au stabilit că este vorba despre gripă.

După ce le-au evaluat starea, medicii pediatri au decis că cei mici pot fi îngrijiţi la domiciliu, dar în anumite condiţii.

Cum începând de luni s-au reluat cursurile în şcoli şi grădiniţe, medicii epidemiologi  se aşteaptă la o creştere a cazurilor de viroze şi chiar de gripă. Pentru a evita apariţia unor focare în colectivităţi, specialiştii din cadrul DSP Buzău recomandă părinţilor să nu-şi ducă copiii la şcoală sau la grădiniţă, dacă sunt răciţi. O atenţie deosebită trebuie să acorde copiilor şi asistenţii medicali din unităţile de învăţământ, mai ales cele preşcolare,  care trebuie să efectueze riguros triajul epidemiologic şi să nu permită lăsarea în colectivitate a copiilor bolnavi. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!