Publicat la: 19.05.2020. 18:55 / 678 views

ÎNCĂ DOUĂ CADRE MEDICALE INFECTATE. MEDIC ȘI ASISTENTĂ CONFIRMAȚI CU CORONAVIRUS

Situația se agravează, la Spitalul Județean Buzău.  După ce  duminică șapte cadre medicale au fost depistate pozitiv, azi, alți doi angajați ai celei mai mari unități spitalicești din județ au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus.

spital cazuriDupă confirmarea de duminică a șapte cadre medicale, alți doi angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19. Este vorba despre un medic de pe ORL și despre o asistentă de pe secția Medicină Internă, acolo unde a izbucnit focarul de coronavirus. Ieri, au fost testate 32 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienții depistați pozitiv, dar și cu personalul medical de pe secția Dializă-Nefrologie. Rezultatele au fost negative.

Toate cadrele medicale și pacienții internați pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Buzău vor fi testați pentru a se stabili dacă sunt infectați cu noul coronavirus. Decizia a fost luată în urma anchetei epidemiologice a DSP Buzău, după ce un medic de pe ORL a fost depistat ieri pozitiv.

Potrivit reprezentanților SJU Buzău, de la izbucnirea focarului de coronavirus în spital au fost depistate pozitiv 13 persoane. Este vorba despre 4 pacienți, doi medici, cinci asistente medicale și două infirmiere, afectate fiind două secții: Medicină Internă și ORL. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!