IN MEMORIAM. EXPOZIŢIE DEDICATĂ EROILOR BUZOIENI

IN MEMORIAM. EXPOZIŢIE  DEDICATĂ EROILOR BUZOIENI

Muzeul Judeţean a vernisat astăzi expoziţia „Eroii noştri din Primul Război Mondial”, în memoria ostaşilor buzoieni căzuţi pe câmpul de luptă. Expoziţia, mai puţin obişnuită pentru publicul buzoian, este alcătuită din 85 de cruci îmbrăcate în cămăşi populare tradiţionale, care reprezintă toate comunele din judeţul Buzău. Expoziţia face parte din seria de evenimente organizate de Muzeul Judeţean pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.

vernisaj muzeu 3Participanţii la vernisajul expoziţiei „Eroii noştri din Primul Război Mondial”, au adus un pios omagiu memoriei ostaşilor buzoieni care şi-au jertfit viaţa pentru patrie.

Reprezentanţii autorităţilor locale, civile şi militare, impresionaţi de simbolistica dureroasă a expoziţiei omagiale şi-au exprimat speranţa şi dorinţa ca, în prag de Centenar, românii de pretutindeni să fie mai uniţi.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a scos în evidenţă contribuţia buzoienilor la Primul Război Mondial şi a jertfei de sânge pentru apărarea pământului patriei şi a tuturor românilor.

Fiecare dintre cele 85 de cruci – câte una pentru fiecare comună a judeţului – semnifică matertializarea vieţilor jertfite în război.

Pentru expoziţie a fost creat şi un fundal sonor care cuprinde şi melodia „Privind către cer” compusă de Alexandru Anghel, care face parte din colectivul Muzeului Judeţean.

Expoziţia „Eroii noştri din Primul Război Mondial” va putea fi vizitată până pe 31 martie, 2019. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și