Publicat la: 10.02.2020. 19:10 / 325 views

IN MEMORIAM BUCUR CHIRIAC. AMINTIRI DESPRE UN BUZOIAN CU SUFLET GENEROS

Dacă în urmă cu câțiva ani poetul, publicistul, diplomatul și colecționarul Bucur Chiriac era aniversat de ziua sa de membrii familiei, prieteni și confrați, anul acesta, o parte dintre ei l-au pomenit la 4 ani de la plecarea lui dintre vii. Doar o parte dintre ei pentru că, unii l-au urmat acolo, în ceruri, unde se înalță toți cei cu suflet curat.

chiriac pomanaPărintele Milea, cel care i-a fost prieten și duhovnic, a ținut slujba de pomenire în încăperea în care funcționează și cenaclul ”Grigore Vieru” de la Fundația ”Sf. Sava”.

Dintre cei care îl sărbătoreau pe 1 mai, de ziua nașterii, unii nu mai sunt printre noi.

Scriitorul Marin Ifrim și Adela Petre tezaurul nostru uman, au plecat și ei să-i fie alături, de-a dreapta Domnului.

Pentru că, întotdeauna, aniversările pregătite pentru Bucur Chiriac de doamna sa, Marieta, care i-a stat alături mare parte din viață, erau și un prilej de sărbătoare culturală.bucur chiriac

Obiceiul a fost păstrat și după plecarea sa dintre noi, pe 8 martie 2016, ori de câte ori vechii prieteni se adună să-l pomenească.

Bucur Chiriac a fost un scriitor prolific, care a scris mult despre oraşul Buzău, despre locuitorii lui, dar şi despre o emblemă a Buzăului, Vulturul Ilie, a cărui efigie se află pe frontonul Gării.

Totodată, tot ceea ce a agonisit într-o viaţă de om trăită prin toate colţurile lumii, a strâns într-o valoroasă colecţie de artă, pe care a dăruit-o municipiului şi locuitorilor lui.

Colecția permanentă de artă ”Marieta și Bucur Chiriac” este adăpostită la  Muzeul Județean, unde poate fi vizitată de toți cei care l-au cunoscut sau nu pe cel care s-a despărțit pentru totdeauna de orașul natal și de buzoienii pe care i-a iubit nespus. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!