Publicat la: 20.11.2018. 19:19 / 597 views

ÎMPRUMUT PENTRU PENITENCIARUL DIN UNGURIU. SPAŢIUL DE DETENŢIE VA AVEA 1000 DE LOCURI

Guvernul român s-a împrumutat pentru a construi penitenciarul din comuna buzoiană Unguriu. Ieri, Banca  de Dezvoltare a Consiliului Europei a anunţat aprobarea unui credit de 177 de milioane de euro, sumă ce va fi utilizată de statul român pentru ridicarea a două spaţii noi pentru deţinuţi, unul fiind programat să se amenajeze la Unguriu.

vizita unguriu 4În luna august a anului trecut, ministrul Justiţiei, Tudore Toader, a efectuat o vizită la Unguriu, la două foste unităţi militare dezafectate, pentru a verifica dacă locaţia se pretează pentru construcţiua unui nou penitenciar. În urma vizitei, Ministerul Justiţiei a declanşat procedurile pentru preluarea terenului şi imobilelor de la Minsterul Apărării. La mai bine de un an distanţă, Administraţia Penitenciarelor anunţă că Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a aprobat un împrumut de 177 milioane de euro Guvernului român, pentru construirea de noi spaţii care să consolideze sistemul penitenciar şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie. Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuţie majoră la planurile guvernamentale de îmbunătăţire a calităţii şi capacităţii instituţiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul României, au mai precizat oficialii Administraţiei Naţionale.

Creditul de 177 milioane de euro va fi utilizat pentru construirea a două penitenciare, cel de la Unguriu, cu o capacitate de 1.000 de locuri, şi altul la Berceni, judeţul Prahova, cu o capacitate de 900 de locuri.

Spaţiul de detenţie de la Unguriu ar putea fi realizat şi dat în folosinţă în 2019. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!