Publicat la: 18.12.2019. 14:40 / 1.126 views

NU POATE VORBI LA 5 ANI. ARE NEVOIE DE 10.000 DE EURO PENTRU UN TRANSPLANT SALVATOR DE CELULE STEM

Alexandru Mihail Dicu, din comuna buzoiană Merei, a trecut de pragul a cinci ani, dar încă nu poate rosti nici măcar un cuvânt. Medicii l-au diagnosticat cu tulburare de spectru autist și întârziere de dezvoltare psihică și limbaj, afecțiune care ar putea fi tratată în Austria, dar pentru asta băiețelul are nevoie de 10.000 de euro.

Alexandru Mihail DicuLa doar cinci ani, Mihăiță a făcut mii de ore de logoterapie. Băiețelul care nu vorbește are nevoie de 10.000 de euro pentru un transplant salvator de celule stem, în Austria De patru ani, Alexandru Mihail Dicu, din Merei, Buzău, poartă cu el suferințele unui diagnostic crunt – tulburare de spectru autist și întârziere de dezvoltare psihică și limbaj. O afecțiune pentru care medicii români nu au găsit leacul care să-i ofere darul vorbirii.

”Nu e autism în forma lui clasică. E o boală care are elemente de autism și care ar putea fi vindecată…Așa ne-au spus specialiștii din Austria, de la ”Stammzellen Wien”, care au studiat dosarul medical al copilașului nostru”, a menţionat Luminița Dicu (31 de ani), mama lui Alexandru-Mihail pentru libertatea.ro

Alexandru a făcut mii de ore de terapie comportamentală, atât acasă, cu mămica lui, cât și la clinci, cu personal calificat. Un program extenuant pentru Alexandru-Mihail care merge și la grădiniță, dar și unul care i-a secătuit financiar  pe părinții săi, ambii agenți de pază, cu salarii modeste.

”În țară am făcut tot ce se putea face. Terapiile comportamentale au dat roade pentru că Alex al nostru se comportă perfect normal, atât în comunitate, cât și acasă. Merge la grădiniță, se joacă și se comportă la fel ca ceilalți copii. Înțelege absolut tot ce i se spune…Dar, de ”vorbit”, o face doar prin semne…Mă doare sufletul când văd că micuțul nostru nu poate să scoată nici măcar un cuvânt, ci doar silabe nefucționale. Nu a reușit să-mi spună niciodată ”mamă””, a mărturisit mama lui Alexandru.

Pentru a ajunge la medicii austrieci de la ”Stammzellen Wien”, specialiști care l-ar putea ajuta să vorbească, Alexandru-Mihail are nevoie, urgent, de 10.000 de euro, la cât a fost evaluat autotransplantul de celule stem. O sumă uriașă pentru soții Dicu care și-au epuizat toate economiile și s-au îndatorat la bănci pentru a-și auzi copilașul vorbind.

”3.000 de euro e avansul care garantează programarea investigațiilor și a transplantului de celule stem salvator. Înainte cu o săptămână de intervenție, trebuie să virăm în contul clinicii restul de 7.000. E o sumă la care nici nu visăm fără ajutor. Îi rugăm pe toți oamenii cu suflet să sară în ajutorul copilașului nostru pentru a reuși să obținem banii care l-ar ajuta să vorbească, precum un copil normal”, este apelul disperat la Luminiței Dicu, mama lui Alexandru.

Cei care doresc să îl ajute pe Alexandru Mihail Dicu, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DICU» sau în contul deschis la Raiffeisen Bank pe numele Dicu Valentin. (tatăl baieţelului).

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Alexandru Mihail Dicu caz umanitar

Acţiune umanitară finanţata şi publicată de Fundaţia Ringier. Text preluat din publicaţia online libertatea.ro

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!