Publicat la: 31.08.2015. 18:46 / 3.564 views

ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI DOMESTICE. 12 MII DE VICTIME INTR-UN AN IN ROMANIA

Proiectul, initiat de departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati din cadrul Ministerului Muncii şi de Academia Naţională de Informaţii, vizează combaterea violenţei domestice. Se doreşte implementarea unui sistem de monitorizare a cazurilor de violenţă în familie.

ioana popLa sesiunea de lucru care a avut loc, azi, la Buzău, au participat reprezentanţi ai mai multor instituţii care au ca obiective şi combaterea violenţei în familie.

Pentru  a pune la punct un mecanism eficient de identificare şi, mai apoi, de protejare a victimelor violenţei domestice, peste 1000 de persoane vor beneficia de formare profesională pentru ocupaţia de “expert în egalitate de şanse”.

Anual, la nivel naţional, sunt înregistrate peste 12 mii de victime ale violenţei domestice, dintre care, cele mai multe victime sunt femei. Doar într-un sfert din infracţiunile sesizate agresorii sunt trimişi în judecată. (Andrei Solomon)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!