Publicat la: 05.12.2018. 19:18 / 866 views

ÎMPOTRIVA COMASĂRII. NEÎNŢELEGERI ÎNTRE CELE DOUĂ LICEE

Convieţuire cu tensiuni între Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii cu Liceul “Costin Neniţescu.” Mai mulţi elevi de la fostul liceu de Chimie sunt acuzaţi că au vandalizat o parte din baza materială, după ce s-au mutat în clădirea de pe strada Bazalt. Conducerea liceului recunoaşte că unii tineri au probleme de comportament, dar că aceştia vor fi sancţionaţi. Lipsa de colaborare între cele două unităţi îngreunează comasarea decisă de autorităţi.  

elevi nenitescu 3Din acest an şcolar, elevii de la Liceul Costin Neniţescu în clădirea Grupului Şcolar de Meserii şi Servicii. Între cele două unităţi s-au iscat tensiuni, aparent de nerezolvat. Mai multe bunuri de la clasele în care se învaţă în comun, în schimburi, au fost distruse, fiind reclamaţi elevii de la fostul liceu de Chimie. Conducerea de la Neniţescu recunoaşte anumite abateri, însă susţine că unele fapte trebuie dovedite printr-o colaborare cu cei de la Meserii şi Servicii, fapt care nu s-ar fi întâmplat.

Există nemulţumiri legate şi de modul în care au fost împărţiţi elevii pe clase, cei navetişti având de suferit.

Pentru a nu adânci conflictul între cele două unităţi de învăţământ, conducerea Grupului Şcolar de Meserii şi Servicii nu a dorit să comenteze pe marginea problemelor apărute odată cu mutarea elevilor de la Neniţescu.

Pe de altă parte, ideea comasării este respinsă vehement de responsabilii fostului liceu de Chimie. Directorul a făcut reclamaţie la Prefectură şi la Ministerul Educaţiei.

Primăria şi Inspectoratul Şcolar au decis pentru anul viitor ca unităţile să fie comasate, prin desfiinţarea Liceului “Costin Neniţescu.”

Conflictul existent deja între cele două licee puse pe lista comasării ar trebui aplanat de autorităţi, în special de Inspectoratul Şcolar, astfel încât actul educaţional să nu aibă de suferit. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!