„IEPURAŞUL” A SOSIT ÎN FAMILIA COPIILOR SIRIENI. VIZITĂ A PREŞEDINTELUI CONSILIULUI JUDEŢEAN

„IEPURAŞUL” A SOSIT ÎN FAMILIA COPIILOR SIRIENI. VIZITĂ A PREŞEDINTELUI CONSILIULUI JUDEŢEAN

Surpriză pentru buzoianca nevoită să revină în ţară alături de cei patru copii din cauza războiului din Siria. Astăzi, la familia din comuna Cochirleanca a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean pentru a împărţii pachete de Paşti. Micuţii s-au bucurat de cadouri, iar mama lor i-a mulţumit lui Petre Emanoil Neagu pentru gestul caritabil, mai ales că nu e pentru prima dată când este ajutată de autorităţi.

neagu cochirleanca 2Şeful Consiliului Judeţean a fost întâmpinat de cei patru micuţi şi mama lor, o femeie care a pătimit mult din cauza războiului din Siria. În toamna anului trecut a reuşit să revină în ţară şi de atunci locuieşte în comuna Cochirleanca. De la început, Petre Emanoil Neagu i-a promis buzoiencei Olimpia Stanciu că o va spriniji. Astăzi, familia a primit pachete cu alimente, dulciuri şi carne de miel.

Tot din partea Consiliului Judeţean, Olimpia Stanciu a mai primit un ajutor financiar de 1.000 de lei.

Toţi cei patru copii merg la grădiniţă sau la şcoală. Între timp, ei au învăţat deja să comunice în limba română.

Preşedintele Consiliului Judeţean a făcut un apel şi către autorităţile locale din Cochirleanca să încerce să o ajute pe femeia nevoită să se descurce cu cei patru copii, fără a avea o sursă de venit.

De aproape o jumătate de an, Olimpia Stanciu a încercat în zadar să obţină noi acte de identitate pentru cei patru micuţi. Documentele au fost oprite de autorităţile din Siria, iar birocraţia din România face ca, până acum, familia să nu se poată bucura de toate drepturile cetăţeneşti. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și