Publicat la: 26.02.2020. 19:14 / 301 views

ICOANELE DIN KANDAHAR S-AU ÎNTORS ACASĂ. AU FOST CĂUTATE APROAPE 5 ANI

15 icoane, plecate în 2005 din Buzău pentru a înnobila biserica românească din teatrul de operație din Kandahar, au revenit acasă. Au fost rătăcite într-un depozit, iar după aproape 5 ani de căutări, preotul militar Alexandru Tudose a reușit să le găsească și le-a adus acasă, în cafasul Bisericii Militare „Pogorârea Sfântului Duh” de la Buzău.

popaÎn misiunea pe care a avut-o în Afganistan, preotul militar Alexandru Tudose a ridicat împreună cu militarii o biserică nouă. In luna decembrie 2004 plecau de la Galați la Kandahar, cu detașamentul precursor al Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei”, mai multe obiecte de cult. Printre ele, 15 icoane mari.

În anul 2014, când s-a dat ordinul ca baza să se restrângă, icoanele și toate celelalte obiecte de cult, au fost împachetate și trimise în țară, însă nimeni nu știa unde.icoane 1

Atunci a început părintele militar Alexandru Tudose să le caute și nu a avut liniște până nu le-a găsit.

Aproape de sfârșitul anului 2019, părintele Tudose a aflat că icoanele se află la București și după aproape 5 luni a reușit să le aducă acasă, în cafasul Bisericii Militare „Pogorârea Sfântului Duh” de la Buzău.

Icoanele sunt cu atât mai importante cu cât sunt martore ale suferinței militarilor români plecați în teatrele de operații. Nu o dată s-a întâmplat ca preoții să găsească militarii în genunchi, cufundați în rugăciune.

Preotul militar Alexandru Tudose își dorește să readucă acasă toate obiectele de cult rătăcite. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!