Publicat la: 10.12.2020. 19:27 / 1.043 views

IATĂ-I PE CEI 10 PARLAMENTARI DE BUZĂU! MIȘCAREA POPULARĂ PIERDE CELE DOUĂ MANDATE

Rezultatele finale nu au fost încă validate, dar este tot mai clar că PMP nu va mai intra în Parlament. În aceste condiții, Mișcarea Populară pierde la Buzău cele două mandate. Astfel, vi-i prezentăm pe cei zece parlamentari care vor reprezenta județul Buzău în următorii patru ani.

stampila 2PSD Buzău, partid care a ieșit pe primul loc la nivel județean cu un scor confortabil de 47%, va avea șase parlamentari. Liderul Marcel Ciolacu a mai câștigat un mandat în Camera Deputaților, unde îi va avea alături pe fostul europarlamentar Andi Cristea, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Romeo Lungu, și pe profesorul Laurențiu Țepeluș, director adjunct al Colegiului Național “B.P. Hasdeu.”

La Senat, social-democrații își păstrează cele două posturi, prin purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, și profesoara Liliana Sbîrnea.

Partidul Național Liberal va avea doi parlamentari de Buzău. Președintele organizației județene și fost prefect de Galați, buzoianul Gabriel Avrămescu, a câștigat un mandat de deputat. Grație redistribuirii voturilor, PNL va avea și un senator, pe Vlad Mircea Pufu, patron de trust de presă și lider interimar al organizației municipale a liberalilor.

Alianța USR-PLUS a prins un mandat de deputat la Buzău. Este vorba despre Emanuel Ungureanu, fost parlamentar de Cluj, militant pentru reformarea și dezvoltarea sistemului de sănătate și pentru întrajutorarea copiilor proveniți din familii defavorizate sau care suferă de boli rare.

Nu în ultimul rând, partidul care a produs surpriza la alegerile parlamentare va fi reprezentat în Camera Deputaților și de un candidat de pe listele de la Buzău. Generalul de brigadă dr. Nicolae Roman, fost comandant, timp de trei ani, al Diviziei 2 Infanterie “Getica” Buzău, va fi deputat AUR.

În cazul în care Partidul Mișcarea Populară ar fi intrat în Parlament, deputatul Adrian Mocanu și senatorul Dorin Bădulescu și-ar fi reînnoit mandatele, iar PNL nu mai avea senator, în timp ce PSD trimitea doar trei deputați în Legislativ.

Astăzi, la Biroul Electoral Județean încă erau așteptate deciziile de la nivel central în legătură cu solicitarea PMP de renumărare a voturilor din mai multe secții din județul Buzău, cerere în care erau acuzate fraude electorale. (Mihai Bunăziua)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. nelu spune:

    da ce cauta emanuel ungureanu la buzau de la cluj de ce na stat la cluj -jigodii politice.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!