Publicat la: 21.11.2016. 15:10 / 1.360 views

IATĂ CUM POŢI CUMPĂRA VECHIME ÎN MUNCĂ. UN AN COSTĂ ÎNTRE 2.600 ŞI 3.200 DE LEI

Liber la cumpărat ani de vechime în muncă. Buzoienii interesaţi să achite retroactiv contribuţia la asigurările sociale au această posibilitate până în primăvara anului viitor. Cei care doresc să îşi completeze anii de vechime în muncă se pot adresa Casei Judeţene de Pensii. Beneficiarii pot cumpăra maximum 5 ani.

pensii-3Începând cu această lună, buzoienii care nu au stagiul minim de cotizaţie sau vor să îşi majoreze vechimea în muncă îşi pot cumpăra ani de vechime. O nouă lege dă şansa persoanelor interesate să achite o sumă drept contribuţie de asigurări sociale pentru a-şi completa vechimea în câmpul muncii. 5 ani este perioada maximă ce poate fi cumpărată.

Persoanele care s-au pensionat până la data de 27 octombrie nu beneficiază de această facilitate.

În medie, pentru a dobândi 5 ani de vechime în muncă prin intermediul noului act normativ, suma poate ajunge la 15.000 de lei.

Legea a intrat în vigoare zilele trecute, iar la Casa Judeţeană de Pensii s-au prezentat deja zeci de buzoieni interesaţi să îşi cumpere vechime în muncă.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se poate efectua într-o singură tranşa sau în rate, în termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii. Cei interesaţi pot cumpăra ani de vechime până la data de 27 aprilie 2017. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!