Publicat la: 03.07.2020. 17:52 / 996 views

IAR NU SE MAI FAC TESTE LA BUZĂU. NOILE KITURI SUNT AȘTEPTATE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

Situație critică, din nou, la Direcția de Sănătate Publică. Pentru a doua oară în ultima lună, specialiștii laboratorului PCR sunt în imposibilitatea de a mai face teste de Covid-19, la Buzău. Probele sunt trimise la București, dar rezultatele pot întârzia chiar și trei zile.

aparat pcrDupă ce în urmă cu o lună D.S.P. Buzău nu a mai putut pentru câteva zile să efectueze teste la Buzău, istoria se repetă. De astăzi, laboratorul PCR din cadrul instituției nu mai poate procesa, momentan, teste de coronavirus. Problema a apărut din cauza faptului că firma desemnată să furnizeze un nou lot de kituri nu și-a putut onora comanda, din cauza producătorului străin care nu a mai trimis materialele în țară.

În fața acestei situații, responsabilii Direcției de Sănătate Publică au fost nevoiți să rezilieze contractul și să deschidă o nouă procedură de achiziție, dar acest lucru a presupus mai multe zile, conform legislației în vigoare.

Între timp, însă, stocul de kituri a fost epuizat, astfel că ieri au fost făcute ultimele teste de Covid-19, la Buzău.

Pe noua procedură, se așteaptă ca materialele necesare pentru reluarea activității laboratorului PCR de la Buzău să ajungă la începutul săptămânii viitoare.

Până atunci, toate probele prelevate la Buzău sunt trimise la București, de unde rezultatele pot întârzia chiar și trei zile, din cauza numeroaselor solicitări pe care le are și institutul de specialitate din Capitală. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!