Publicat la: 11.05.2017. 17:30 / 802 views

HM BUZĂU, ADIO PROMOVARE? BUZOIENCELE, PREA SĂRACE PENTRU A SE PREZENTA LA BARAJ

Dacă sezonul trecut HM Buzău a ratat participarea în Liga Naţională, după ce obţinuse acest drept pe teren, anul acesta clubul buzoian nu-şi mai poate permite nici măcar participarea la baraj. Motivul este cât se poate de simplu, lipsa banilor. Suma, una derizorie pentru orice altă grupare din divizie, este totuşi prea mare pentru formaţia buzoiană.

milos130 – 140 de milioane de lei vechi ar fi suma necesară pentru efectuarea stagiului la Sfântu-Gheorghe, oraş care găzduieşte barajul de promovare pentru Divizia Naţională. Deocamdată, însă,  clubul de handbal buzoian nu dispune de fondurile necesare pentru deplasare, cazare şi baremele de arbitraj. Handbalistele ar urma să dispute primul meci pe 24 mai cu Minaur Baia-Mare, dar, deocamdată, conducătorii de la HM sunt sceptici cu privire la prezenţa buzoiencelor la baraj.

Sezonul 2016-2017 a fost unul auster pentru HM, în contextul în care clubul a primit bani doar de la un sponsor şi de la Consiliul Judeţean. Municipalitatea, autoritate care patronează gruparea, s-a aflat în imposibilitatea de a finanţa orice ramură sportivă, din considerente legale.

Neprezentarea la barajul de promovare ar putea aduce sancţiuni drastice pentru HM Buzău. După ce anul trecut „a încurcat” tot programul federalilor, anunţând pe ultima sută de metri că nu va concura în Liga Naţională, clubul buzoian ar putea fi amendat sau chiar oprit să se înscrie în Divizia A.

În cazul neprezentării la baraj, locul buzoiencelor ar putea fi luat de  SCM Piteşti sau Ştiinţa Bucureşti. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!