Publicat la: 02.11.2017. 19:13 / 579 views

GUVERNUL A DECIS. VOM AVEA PENITENCIAR LA UNGURIU

Este oficial! Ministerul Justiţiei va prelua două imobile, aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, pentru a le transforma în spaţii de cazare destinate persoanelor private de libertate, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, în şedinţa de Guvern. Cele două immobile sunt în comunele Măgura şi Unguriu.

cladire unguriu siteGuvernul a adoptat o hotărâre prin care Ministerul Justiţiei urmează să preia două imobile din Măgura şi Unguriu, aflate în patrimoniul statului, şi să le transforme în sedii pentru deţinuţi. Ministerul Justiţiei va transforma două imobile, care aparţin statului şi sunt administrate de Ministerului Apărării Naţionale, în clădiri destinate deţinuţilor.

“Cele două imobile sunt acum dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare şi restructurare a Armatei Române şi se află în comunele Măgura şi Unguriu, din judeţul Buzău. Ministerul Apărării Naţionale este de acord cu transmiterea acestora din administrarea sa în cea a Ministerului Justiţiei pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Menţionăm că spaţiile de cazare pentru persoanele private de libertate vor fi realizate efectiv în cadrul unui imobil, deoarece în al doilea imobil sunt amplasate elementele care constituie sursa de alimentare cu apă a primului imobil”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să accelereze proiectele privind construcţia sau modernizarea penitenciarelor româneşti. Cerinţa are în spate dorinţa de a evita penalităţile pe care România ar trebui să le plătească de anul viitor urmare a unei decizii a CEDO. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!