Publicat la: 13.05.2019. 18:52 / 471 views

CUGETĂRI SFERICE. EXPOZIŢIE PERSONALĂ A ARTISTEI DOINA ELENA ALEXANDRESCU

Artista buzoiană Doina Elena Alexandrescu a vernisat prima sa expoziţie personală de anvergură la Buzău. „Cugetări sferice” este o expoziţie de panouri decorative, realizate în tehnică mixtă. Absolventă a Liceului de Arte din Buzău şi a secţiei de Sticlă de la UNARTE, artista doreşte să intre în rândul artiştilor profesionişti din filiala buzoiană a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

artistaGaleriile de Artă „Ion Andreescu” din Buzău găzduiesc în sala parter o expoziţie  interesantă de panouri decorative executate în tehnică mixtă.

Este prima expoziţie personală a artistei Doina Elena Alexandrescu, aspirantă la titlul de membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Buzău.

Absolventă a Liceului de Arte „Margareta Sterian”, apoi a Universităţii Naţionale de Arte, secţia de Sticlă, artista a continuat să se perfecţioneze în artele decorative.

Curatorul Valeriu Şuşnea, care i-a fost profesor şi diriginte pe parcursul anilor de liceu, apreciază că lucrările expuse ar putea fi mărite şi transformate cu uşurinţă în lucrări de artă monumentală.

Expoziţia „Cugetări sferice” încununează  o activitate artistică susţinută a Doinei Elena Alexandrescu, artista buzoiană care aspiră la titlul de membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, prin filiala Buzău.

Lucrările expuse sunt rezultatul creativităţii evidente a artistei, care reuşeşte „o trecere dincolo de expresivităţile materialului în sine”.

De remarcat este şi autoportretul artistei, realizat tot din sfere.

Expoziţia de panouri decorative va sta pe simezele sălii parter a  Galeriilor de Artă „Ion Andreescu” timp de trei săptămâni şi va putea fi vizitată gratuit. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!