Publicat la: 27.02.2019. 19:23 / 1.046 views

GRIPA REAPARE LA GRĂDINIŢA NR. 8. CINCI COPII, DIAGNOSTICAŢI CU VIRUSUL AH1

gradinita 2Un nou focar de gripă a fost confirmat la Grădiniţia cu Program Prelungit numărul 8, din municipiul Buzău. Trei copii din aceeaşi grupă au fost diagnosticaţi cu virusul gripal, în urma testelor rapide efectuate ieri la Secţia de Pediatrie a UPU Buzău.

Astăzi, un alt copil, din aceeaşi grupă, a fost internat la secţia de Contagioase, iar ancheta epidemiologică a stabilit că diagnosticul de gripă a fost dat şi unui preşcolar de la o altă grupă, din aceeaşi grădiniţă. 

În grădiniţa în care a fost declarat focarul de gripă, se va realiza dezinfecţia iar triajul epidemiologic va fi intensificat.

De menţionat că, în urmă cu o lună, la Grădiniţa nr. 8, tot în urma unor teste rapide, nouă copii au fost diagnosticaţi cu gripă, dar rezultatele analizelor de laborator au infirmat prezenţa virusului.

La nivelul judeţului, numărul cazurilor de gripă pe întreg sezonul a ajuns la 135. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!