Publicat la: 21.01.2019. 18:45 / 1.473 views

GRIPĂ LA GRĂDINIŢA NR. 8 DIN BUZĂU. 6 COPII, CONFIRMAŢI CU TEMUTUL VIRUS

Situaţie îngrijorătoare la Grădiniţa nr.8 din Buzău, unde conducerea unităţii a anunţat că mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu gripă. Este vorba despre şase preşcolari, de la aceeaşi grupă. Toate spaţiile unităţii au fost dezinfectate şi triajul epidemiologic se face mult mai drastic. Şi Direcţia de Sănătate Publică a dispus măsuri. Pentru moment, grădiniţa rămâne deschisă.

gradinita nr 8Îngrijorarea a apărut săptămâna trecută, când mai mulţi copii de la o grupă mijlocie, de la parterul grădiniţei, au acuzat stări febrile şi alte simptome asociate unei afecţiuni respiratorii. Părinţii unuia dintre preşcolari a ajuns cu copilul la Bucureşti, la o clinică unde s-a pus diagnosticul de gripă de tip A. Ulterior, potrivit conducerii grădiniţei, au fost confirmate alte cinci cazuri, de la aceeaşi grupă de copii.  

Cu toate acestea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică vorbea, astăzi, de un singur caz confirmat.

În condiţiile în care cazurile au fost semnalate încă de săptămâna trecută, vestea s-a răspândit iar numărul copiilor aduşi astăzi la grădiniţă a fost mult mai scăzut. De teamă, unii părinţii au dorit să nu mai vină cu preşcolarii astăzi, dar nu au avut cu cine să îi lase acasă. Alţii încă nu aflaseră de existenţa îmbolnăvirilor cu gripă. 

Conducerea grădiniţei a dispus dezinfecţia tuturor spaţiilor din unitate şi intensificarea triajului epidemiologic. De asemenea, copiii cu simptomele unei afecţiuni respiratorii nu mai sunt acceptaţi în colectivitate.   

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică a decis să preleveze probe de la toţi copiii care au intrat în contact cu pacienţii confirmaţi deja cu gripă.

Autorităţile fac apel la părinţi şi bunici să respecte regulile comunicate de conducerea Grădiniţei nr. 8, astfel încât numărul îmbolnăvirilor să nu crească. 

Potrivit oficialilor de la Direcţia de Sănătate Publică, deocamdată, nu există o evoluţie care să determine o decizie de închidere a Grădiniţei cu Program Prelungit nr.8 din Buzău. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!