Publicat la: 14.01.2019. 19:29 / 1.488 views

GRIPĂ CONFIRMATĂ ŞI LA BUZĂU, BEBELUŞ MORT! MAMA, O ADOLESCENTĂ ÎN VÂRSTĂ DE 15 ANI

Autorităţile din sănătate sunt în alertă, după confirmarea a două cazuri de gripă. Pacienţi sunt un copil de doi ani, din Buzău, şi o adolescentă de 15 ani, al cărei bebeluş, născut zilele trecute, a decedat. Direcţia de Sănătate Publică a instituit restricţii de acces în toate unităţile spitaliceşti. La Maternitate, vizitele au fost interzise. 

pediatrie 3Este oficial! Buzăul intră pe harta judeţelor în care sunt prezente cazuri de gripă. Temutul virus a fost confirmat, astăzi, la doi pacienţi, un copil în vârstă de doi ani, din Buzău, şi o fată de 15 ani, din Râmnicu Sărat. Adolescenta era însărcinată, iar la câteva ore după ce a născut la Maternitatea Buzău, bebeluşul a decedat.

Oficialii de la D.S.P. spun despre adolescentă că nu s-a preocupat de sarcină şi că, în perioada de dinaintea tratării la Boli Infecţioase, de fiecare dată când a ajuns la medic, a refuzat mai multe tratamente. Acum este internată la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală. Urmează să se stabilească dacă decesul bebeluşului a survenit din cauza virusului gripal.    

Între timp, autorităţile din sănătate au dispus restricţii de acces pentru vizitatori în toate unităţile medicale. La Maternitate şi pe mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, accesul este strict interzis.  

În momentul de faţă, la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în monitorizare patru cazuri de suspiciuni de gripă, pacienţii fiind adulţi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!