Publicat la: 17.12.2018. 19:26 / 395 views

GREVĂ A TRANSPORTATORILOR. CJ, AVIZ NEGATIV PENTRU TRANS BUS

În ultima perioadă, un scandal local ia amploare pe zi ce trece. Pe de o parte, transportatorii judeţeni sunt supăraţi că Trans Bus circulă către tot mai multe comune, în timp ce primarii şi călătorii din judeţ cer cu insistenţă autobuzele municipalităţii, sătui de condiţiile precare oferite de operatorii judeţeni. Astăzi, Consiliul Judeţean nu a acordat avizul solicitat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni pentru emiterea licenţelor de traseu în favoarea Trans Bus, operator ce doreşte să introducă autobuze către comunele Ţinteşti şi Smeeni.

cj transportatoriAstăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean, aleşii nu au acordat avizul ADI Buzău-Mărăcineni pentru ca Trans Bus că circule şi către Ţinteşti şi Smeeni. Consiliul Judeţean a preferat o poziţie de neutralitate, mai ales că avizul care i se ceruse era pur consultativ.

Printre motivele care au stat la baza deciziei a existat însă şi acela că Trans Bus nu ar fi participat la liciţatia din 2013, iar acum i se reproşează că operează pe rute rurale prin aşa-zisa „atribuire directă”. Condiţiile pe care le oferă călătorilor sunt însă net superioare celor existente în multe autobuze private.

De cealalată parte, primarul municipiului Buzău afirmă că Trans Bus s-a dezvoltat graţie unui management de succes şi că acest ritm trebuie să continue. Edilul a precizat că Trans Bus îi are de partea sa pe primarii de comune şi pe navetiştii care s-au săturat pur şi simplu de condiţiile în care sunt transportaţi de operatorii judeţeni.

De asemenea, Constantin Toma s-a arătat deranjat de atitudinea preşedintelui FORT (Federaţia Operatorilor Români de Transport), Augustin Hagiu, care a venit în şedinţa CLM pentru a avea o intervenţie „agresivă”. Liderul patronatului din transporturi a ameninţat că va sesiza instituţiile competente pentru a stopa ceea ce operatorii de transport numesc „concurenţă neloială” din partea Trans Bus. (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. vasy spune:

    sa se introduca autobuzul nr 2,pana la Fulga-Cernatesti,sunt multi oameni care fac circula in oras:muncitori la diverse firme,elevi ,care sunt obligati sa se inghesuie in autobuzele patronilor,care sunt arata rau,sunt adevarate pericole pe drumurile publice

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>