Publicat la: 16.01.2017. 18:52 / 3.844 views

GRATUITATE LIMITATĂ, PENTRU PENSIONARI? VÂRSTNICII AR PUTEA PLĂTI, PENTRU CĂLĂTORIILE CU AUTOBUZUL

Pensionarii buzoieni ar putea fi nevoiţi să plătească unele călătorii cu mijloacele de transport în comun. Explicaţia edililor este una simplă: eficientizarea Trans-Bus, societate pendinte de Primărie. Deocamdată, nu a fost stabilit un algoritm clar, dar se iau în calcul mai multe variante, printre care şi limitarea gratuităţii la 16-18 călătorii, în funcţie de cuantumul pensiei fiecărui senior.

autobuz statieCel mai probabil, pe parcursul anului curent, pensionarii buzoieni vor fi nevoiţi să achite contravaloarea biletului, pe autobuzele Trans-Bus. Vârstnicii vor beneficia, totuşi, de un număr de călătorii gratuite, între 16 şi 20, în funcţie de cuantumul pensiei.

Edilii nu au stabilit, deocamdată, reguli clare, sau intervale orare în care pensionarii vor trebui să plătească bilet.

Limitarea gratuităţii pe mijloacele de transport în comun vine, în opinia edililor, în sprijinul eficientizării societăţii Trans-Bus.

În contextul subvenţiilor uriaşe acordate de municipalitate pentru transportul în comun, oraşul ar putea pierde sume importante, fonduri care ar putea fi alocate asfaltărilor.

Aceeaşi măsură ar putea fi aplicată şi în cazul elevilor din oraş. Primarul Constantin Toma spune că în acest fel s-ar evita şi aglomerarea autobuzelor.

În prezent, Primăria subvenţionează costul călătoriei pensionarilor, dar şi al elevilor din oraş. Pe autobuzele Trans-Bus nu beneficiază de gratuitate elevii din mediul rural care merg la  şcolile şi liceele din municipiu. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!