Publicat la: 12.08.2020. 18:19 / 798 views

GIGANȚII DE LA COLȚI. EXPOZIȚIE DE PALEOFAUNĂ LA MUZEUL CHIHLIMBARULUI

Ieri, de la Muzeul Județean Buzău, a plecat către Muzeul Chihlimbarului de la Colți un transport special cu mai multe exponate, care vor alcătui o expoziție permanentă de paleofaună.

mamuti 2 mamuti 4

Fosilele de mamuți, urși de peșteră, megalocerus – strămoșul cerbului actual – dar și câteva coarne de bour și de bizon, descoperite, în marea lor majoritate pe teritoriul județului, vor fi expuse permanent pentru vizitatori.

Unul dintre exponatele impresionante este o bucată din mandibula unui ”mamut sudic”, care a trăit în urmă cu aproximativ 2,5 milioane de ani și care ajungea la o înălțime de peste 4 metri și la o greutate de circa 9 tone.

Majoritatea exponatelor au fost descoperite întâmplător, cele mai multe dintre ele în albia râului Buzău sau în apropierea ei.

Un alt exponat important este un craniu de urs de peșteră, mai mult vegetarian decât carnivor și care nu era strămoșul ursului brun de astăzi, cunoscut bine de gospodarii din Colți, cărora le-a furat multe din animale.

Informațiile despre fiecare exponat în parte vor putea fi accesate în format electronic în sala specială de la Muzeul Chihlimbarului din Colți, unde va fi expusă permanent expoziția ”Colții preistorici”

Cel mai probabil, după o reabilitare temeinică, Muzeul va fi redeschis odată cu începutul toamnei și va putea fi vizitat din nou de toți cei care vin să vadă zona turistică de la Colți și Aluniș. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!