Publicat la: 11.06.2019. 18:20 / 656 views

GEORGE SCUTARU, ACHITAT. A FOST RESPINS APELUL FORMULAT DE PARCHET

George Scutaru, fost deputat de Buzău și fost consilier prezidențial, a fost achitat definitiv  în dosarul de spălare de bani. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale din 25 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, privindu-i pe  George-Adrian Scutaru, Dan-Ştefan Motreanu şi Ana-Maria Schaer. Decizia este definitivă.

scutaruFostul consilier prezidențial George Scutaru și fostul secretar general al PNL Dan Motreanu au fost achitați luni de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție instrumentat de procurorul DNA Doru Țuluș. Sentința este definitivă. Cei doi fuseseră achitați și pe fond, în iunie anul trecut. Ca urmare a trimiterii în judecată, Dan Motreanu a fost scos de pe listele de candidați PNL pentru alegerile parlamentare din 2016, iar George Scutaru și-a pierdut postul de consilier prezidențial. Motreanu a câștigat însă un mandat de europarlamentar la alegerile din 26 mai.

Pe 25 iunie 2018, George Scutaru și Dan Motreanu au fost achitați, în primă instanță, în dosarul în care erau judecați pentru spălare de bani.

Scutaru a fost trimis în judecată de DNA pe 28 septembrie, alături de Motreanu şi Ana Maria Schaer, într-un dosar privind mită pentru finanţarea campaniei electorale.

Potrivit DNA, în anul 2008, preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (denunţător în dosar), a primit 700.000 de euro mită de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, în schimbul acordării sprijinului acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii ar fi fost împărţiţi, au susținut procurorii, cu George Scutaru (deputat şi preşedinte al organizaţiei PNL Buzău la acea vreme), care a primit suma de 170.000 euro, şi Dan Motreanu (secretar general al PNL şi deputat de Călăraşi), care a luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!