Publicat la: 13.08.2020. 18:13 / 215 views

GEOGATE SĂTUC. POARTA CĂTRE ȚINUTUL BUZĂULUI

În localitatea Sătuc, care face parte din Unitatea Administrativ Teritorială Berca, este în curs de amenajare un punct turistic unic în România.

cladire geogate site geogate site

Valea Buzăului este principala zonă turistică a Buzăului, de unde se poate ajunge cu ușurință la Mănăstirea Berca, Vulcanii Noroioși, Focurile Vii, Tabăra de sculptură Măgura și mai departe, la Muzeul Chihlimbarului și la așezările rupestre de la Aluniș ori Bozioru.

Punctul turistic de la Sătuc va deveni cu siguranță o poartă mereu deschisă către toate punctele de interes din zonă.

Clădirea în care va funcționa punctul turistic a fost pusă la dispoziție de Primăria Berca.

Aici, turiștii vor obține toate informațiile dorite, atât prin mijloace vizuale și audio, cât și prin viu grai, de la personalul de serviciu.

Geoparcul Ținutul Buzăului este racordat la harta turistică a țării, a Europei și a lumii.

Peste 80 de mii de turiști trec anual pe aici și se speră ca, odată deschisă poarta de la Sătuc, numărul acestora să se dubleze sau chiar să se tripleze.

Mai ales dacă preocuparea Consiliului Județean pentru dezvoltarea turismului buzoian se va concretiza în investiții începând cu infrastructura rutieră.

Cu o investiție de aproximativ 750 milioane vechi, GeoGate-ul de la Sătuc va fi cel mai modern din țară, ”un punct de vizitare unic în România, unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți Ținutul Buzăului.”

În viitor, Consiliul Județean intenționează să amenajeze și alte astfel de Centre Turistice Educaționale, muzee în aer liber ori ateliere pentru meșterii populari, ceea ce va spori interesul turistic pentru județul Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!