Publicat la: 18.06.2019. 18:24 / 1.038 views

GENUL DRAMATIC, LA ROMÂNĂ. 244 DE ELEVI AU ABSENTAT DE LA EXAMEN

Evaluarea naţională a început, astăzi, cu proba la limba şi literatura română. Aproape 250 de candidaţi au absentat, iar pentru zece absolvenţi s-a aprobat prelungirea cu o oră a timpului de rezolvare a lucrărilor. Genul dramatic nu a fost chiar o încercare grea pentru candidaţi, mulţi dintre ei ieşind bucuroşi din sălile de examen.    

elevi evaluareÎn prima parte a subiectelor, elevii au avut de rezolvat cerinţe de gramatică, dar şi să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte, prin care să argumenteze apartenenţa la genul dramatic a unui text de Horia Lovinescu.

În partea a doua a testării, candidaţii au avut de scris, printre altele, o naraţiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activiţăti de lectură. 

De la testarea de azi, din cei aproape 3.500 înscrişi, au absentat 244 de candidaţi. Pentru 10 elevi cu nevoi speciale s-a decis prelungirea cu o oră a perioadei de redactare a lucrărilor.

Pentru absolvenţii de gimnaziu urmează doar o zi de pauză. Proba de foc a examenului, matematica, este programată joi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!