Publicat la: 19.12.2019. 19:33 / 935 views

GASTRONOMIE ŞI LITERATURĂ, LA PALATUL COPIILOR. CONCURS DE CULTURĂ GENERALĂ, PREMII ŞI DEGUSTĂRI

Desi pare o combinatie de teme mai putin obisnuita, gastronomia s-a imbinat perfect cu literatura, aseara, la Palatul Copiilor. Atat copiii cat si profesorii au fost angrenati intr-o activitate inedita, menita sa imbogateasca bagajul de cunostinte al tinerilor.

elevi 1 elevi 2

Gastronomia şi literatura au mers, de-alungul secolelor, mână în mână, dovadă că  simbolurile culinare abundă în operele scriitorilor români, de la Creangă, la Sadoveanu, ca să nu mai vorbim de Păstorel Teodoreanu, gastronom celebru, renumit pentru cărţile sale de artă culinară.

Aseară, la Palatul Copiilor, atât copiii dar şi profesorii au fost angrenaţi într-o adevărată aventură, menită să îmbine cele două domenii.

De la jocuri de cultură generală gastronomică, până la degustări, sau poveşti despre diferite ingrediente ajunse în spaţiul românesc de pe alte meleaguri, activitatea a trezit interesul tinerilor .

Seara s-a încheiat, aşa cum se cuvine, cu un festin  de bucate tradiţionale româneşti. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!