Publicat la: 20.10.2020. 18:00 / 912 views

GALA LAUREAȚILOR. CÂȘTIGĂTORII BIENALEI ”ION ANDREESCU”

Vernisarea expoziției celei de-a XII-a ediții a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană ”Ion Andreescu” a reușit să reunească un număr impresionant de participanți, vizitatori și artiști din toată țara. 13 lucrări aflate în concurs au primit premii din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România, a autorităților locale și a unor persoane fizice și juridice din Buzău. Au fost primite lucrări din 25 de țări de pe mapamond, cele mai multe dintre ele fiind expuse în sala vecină Galeriilor de Artă ”Ion Andreescu”.

bienala 7 bienala 4

În ciuda pandemiei, cea de-a XII-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă Contemporană ”Ion Andreescu” a reușit să reunească un număr mare de participanți.

O dată cu vernisarea expoziției a avut loc și premierea celor mai bune lucrări înscrise în concurs.

Artiști din peste 25 de țări ale lumii au trimis lucrări la Bienală, în special de grafică.

Pentru că pandemia face regulile în această perioadă, toți participanții au purtat măști, au menținut distanța fizică și organizatorii au renunțat la discursurile tradiționale și au trecut direct la premiere.

Juriul, alcătuit din criticul de artă Luiza Barcan, președinte și profesorul conferențiar universitar Ovidiu Ionescu, lectorul universitar Răzvan Zuzu Caratănase și profesorul doctor Valeriu Șușnea, președintele UAPR Buzău, a acordat 13 premii.

Au mai fost acordate premii importante și din partea Consiliului Județean, a Primăriei pentru vitralii, pictură și sculptură, a Centrului Cultural ”Alexandru Marghiloman”, dar și din partea unor persoane fizice și juridice din Buzău.

Campus TV și Radio Campus au primit și la această ediție a Bienalei diplome de excelență pentru promovarea artelor vizuale.

Expoziția Bienalei, alcătuită din peste 400 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și arte decorative este găzduită în cele 2 săli de la Galeriile de Artă ”Ion Andreescu” și sala vecină, care aparține Centrului Județean pentru Cultură și Artă.

Este o expoziție amplă, cea mai reușită din cele douăsprezece ediții și trebuie văzută de toți iubitorii de artă.

Deși pe afiș este trecut ca termen final sfârșitul lunii noiembrie, a fost luată decizia ca ea să rămână pe simeze și în luna decembrie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!