Publicat la: 24.05.2017. 18:13 / 1.203 views

FRAGMENT DIN SFÂNTA CRUCE, LA BUZĂU. ENORIAŞII AU STAT LA COADĂ ÎN CURTEA CATEDRALEI

Astăzi, în ajunul Înălţării Domnului şi al hramului Catedralei Arhiepiscopale, sute de enoriaşi au stat la coadă pentru a atinge un fragment din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul. În aghiasmatarul din curtea Catedralei au mai fost aduse racle ale unor sfinţi. Mâine seară, buzoienii sunt invitaţi şi la un concert susţinut de mai multe coruri bisericeşti.

moaste 2A fost coadă, astăzi, în faţa aghiasmatarului din curtea Catedralei Arhiepiscopale din Buzău. Oamenii s-au închinat la racla cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, adusă de o delegaţie din Grecia, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis şi Stavroupolis. Alături au mai fost postate racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi alta ce conţine rămăşiţe ori obiecte ale mai multor sfinţi.

Credincioşii au aşteptat minute bune la coadă pentru a atinge raclele din aghiasmatar.

Enoriaşii sunt aşteptaţi şi mâine la aghiasmatar, mai ales că, de praznicul Înălţării Domnului se sărbătoreşte şi hramul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău.

Programul zilei de mâine la Catedrala Arhiepiscopală se va încheia cu un concert, care va fi susţinut, începând cu ora 18:30, de Corala Ortodoxă de Copii „Glasul Îngerilor” a Catedralei „Sfântul Sava”, Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei „Înălţarea Domnului” şi Corala Mixtă „Crescendo” a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!