Publicat la: 09.08.2017. 18:33 / 653 views

FOSTA MATERNITATE VA FI DEMOLATĂ. ÎNCĂ NU S-A STABILIT VIITOAREA DESTINAŢIE A LOCAŢIEI

maternitate vecheEste posibil ca, începând cu luna septembrie, clădirea fostei maternităţi să fie demolată iar terenul va fi pregătit pentru noul obiectiv care urmează să funcţioneze aici cândva.

Imobilul a fost transferat din domeniul public în cel privat al judeţului şi, în urma unei expertize de specialitate s-a stabilit că vechea maternitate nu mai corespunde unei funcţii similare de unitate medicală.

Pentru că reabilitarea clădirii ar fi costat prea mult – în jur de 900.000 de euro – s-a hotărât ca imobilul să fie demolat.

Terenul va fi supus unui amplu proces de igienizare apoi, în urma unei dezbateri publice, se va decide ce destinaţie va primi locaţia.

Decizia va veni ca urmare a propunerilor din partea buzoienilor dar, un aport decisiv îl vor avea şi eventualele proiecte europene care ar putea fi accesate de Consiliul Judeţean.

O idee care a prins la un moment dat a fost aceea ca în locul Maternităţii vechi să fie construită o unitate de îngrijiri paliative, în primul rând pentru pacienţii buzoieni incurabili. Numai că, funcţionarea unui astfel de aşezământ necesită costuri importante pe care, probabil, Consiliul Judeţean nu şi le-ar putea permite. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!