Publicat la: 02.08.2019. 18:23 / 697 views

FOST COMANDANT: “DE CE NU S-A APELAT IMEDIAT LA DOS?”. VIOREL ŞTEFU: “INCOMPETENŢĂ, PE FONDUL POLITIZĂRII”

Fostul comandant al IPJ Buzău şi Ialomiţa, Viorel Ştefu, fost secretar de stat în M.A.I. şi ex-director al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., a analizat, la Campus TV, cazul de la Caracal.  Ştefu îi acuză de incompetenţă crasă pe poliţiştii şi procurorii care au gestionat situaţia de criză, după ce Alexandra a sunat la 112: “Ar fi trebuit chemaţi imediat specialiştii DOS, pentru a descoperi exact locaţia de unde a fost dat apelul”. “Politizarea în numirea şefilor din sistem a condus la cazul grav de la Caracal”, a mai declarat fostul ofiţer de poliţie.

stefu 2Cazul de la Caracal a fost comentat pe larg de fostul comandant al IPJ Buzău şi Ialomiţa. Fost coordonator al Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R., Viorel Ştefu consideră că nu s-ar fi ajuns aici, dacă primii anchetatori ai dispariţiei Luizei şi-ar fi făcut datoria.

Legat de modul în care a fost gestionată situaţia de criză, apărută după apelurile date de Alexandra la 112, Ştefu acuză lipsa de profesionalism a ofiţerilor care au coordonat activităţile de căutare. S-au pierdut ore preţioase, în loc să fie contactaţi imediat cei de la Direcţia de Operaţiuni Speciale, capabili să identifice locaţia exactă.

În opinia fostului ofiţer Ştefu, tot ce s-a întâmplat la Caracal arată cât de jos a ajuns un sistem poliţienesc, după ce a fost părăsit forţat de mulţi dintre specialiştii dedicaţi meseriei. 

Mai mult, Ştefu a reclamat politizarea numirilor în funcţii cheie din sistem a unor oameni incompetenţi, incapabili să gestioneze cazuri de asemenea anvergură. 

Fostul commandant Viorel Ştefu a mai precizat că, din datele concrete de până acum, speră ca fetele să fie în viaţă, dar are dubii cu privire la acest fapt, bănuind că Gheorghe Dincă ar fi ascuns bine trupurile celor două adolescente. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!