Publicat la: 07.09.2018. 18:28 / 750 views

FOCARUL DE PESTĂ DE LA PUIEŞTI S-A CONFIRMAT. AU FOST OMORÂŢI 90 DE PORCI

Iniţial a fost vorba despre o suspiciune, după care a venit şi confirmarea şi s-au luat primele măsuri. Este vorba despre focarul de pestă porcină africană de la Puieşti unde autorităţile au lut primele măsuri, printre care uciderea a 90 de animale. Reprezentanţii DSV sunt de părere că virusul ar fi fost adus de o persoană care a avut contact cu judeţele în care virusul a făcut deja victime.

pesta 1Autorităţile sanitar veterinare sunt în alertă. Ceea ce iniţial a fost doar o suspiciune, s-a confirmat. Într-o fermă din Puieşti mai mulţi porci au murit din cauza pestei, iar ulterior reprezentanţii DSV au decis uciderea a 90 de animale, ca măsură de limitare a extinederii bolii.

Ferma la care a fost confirmat focarul de pestă porcină este undeva la marginea localităţii Puieştii de jos, însă chiar şi aşa localnicii sunt speriaţi.

Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii DSV, la Puieşti virusul pare că a fost adus de o persoană ce ar fi putut tranzita un judeţ în care s-a semnalat virusul.

Între timp, au fost luate măsuri de dezinfecţie completă a exploataţiei afectate şi zonei adiacente, izolarea perimetrului, avertizarea locuitorilor, interzicerea transportului de carne sau semipreparate din carne în zonă. (Mirela Copariu)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!