Publicat la: 18.09.2018. 18:13 / 642 views

FOCARELE DE PESTĂ PORCINĂ, SPRE FINAL. SE RIDICĂ FILTRELE DEZINFECTOARE, RĂMÂN RESTRICŢII

Rând pe rând, se ridică filtrele dezinfectoare din localităţile buzoiene în care au fost confirmate focare de pestă porcină. În schimb, rămân restricţiile cu privire la transportul animalelor în zonele de supraveghere. La Buzău, primele două cazuri au apărut în gospodării, la Pătârlagele şi Pănătău, iar un al treilea focar a fost declarat  într-o fermă din Puieşti.  

pesta 1Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău a anunţat că a trecut perioada în care ar fi putut să apară noi cazuri de pestă porcină în cele trei focare deja existente în judeţul nostru. Este şi motivul pentru care s-a dispus ridicarea filtrelor dezinfectoare de la intrările în focare.

Noile măsuri nu înseamnă, însă, şi stingerea focarelor. În zonele de supraveghere rămân valabile restricţiile impuse încă de la depistarea cazurilor de pestă porcină.

De asemenea, rămân în vigoare filtrele rutiere impuse la limitele cu Brăila şi Ialomiţa, judeţe puternic afectate de prezenţa pestei porcine africane. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!