Publicat la: 14.01.2019. 19:23 / 620 views

FOCAR CONFIRMAT, ALERTA CONTINUĂ LA VADU PAŞII. LOCALNICII, AVERTIZAŢI SĂ RESPECTE MĂSURILE

Analizele de laborator au confirmat şi al doilea focar de pestă porcină din comuna Vadu Paşii. Virusul a fost depistat într-o gospodărie din satul de reşedinţă. O a treia suspiciune de PPA, la Scurteşti, a fost infirmată. Cu toate acestea, autorităţile avertizează localnicii să respecte măsurile impuse în comună, astfel încât să nu se ajungă la eutanasierea în masă a suinelor.

gospodarie pesta 2Rezultatul probelor prelevate de la doi porci eutanasiaţi într-o gospodărie din satul Vadu Paşii arată prezenţa pestei. Focarul este unul secundar şi are legătură directă cu primul, descoperit în curtea tehnicianului veterinar al comunei, în satul Focşănei. Potrivit anchetei epidemiologice, asistentul veterinar a fost prezent în gospodăria de la Vadu Paşii, la începutul lunii, când a efectuat un tratament pentru cei doi porci depistaţi cu virusul pestei porcine africane.

Între timp, a mai apărut o suspiciune, de această dată în satul Scurteşti. Doi porci dintr-o gospodărie au fost eutanasiaţi. Analizele de laborator efectuate la Bucureşti au infirmat prezenţa PPA.

În zona de protecţie a celor două focare, s-au impus restricţii cu privire la transportul de animale şi au fost instituite filtre de control în trafic. Pentru moment, nu se impune uciderea preventivă.

Prefectura Buzău atrage atenţia localnicilor din Vadu Paşii că nerespectarea măsurilor impuse de D.S.V. poate duce la propagarea necontrolată a epidemiei şi, în acest caz, se va impune sacrificarea tuturor porcilor din zona de protecţie, stabilită pe o rază de 3 kilometri de cele două focare deja confirmate. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!