Publicat la: 17.02.2021. 20:00 / 314 views

FLORI PENTRU ANDREESCU. 171 DE ANI DE LA NAȘTEREA ARTISTULUI

Elevii de la Arte l-au sărbătorit pe binecunoscutul artist plastic Ion Andreescu la împlinirea a 171 de ani de la naștere. Împreună cu profesorul lor, Valeriu Șușnea, elevii au depus flori la statuia artistului, din apropierea Galeriilor de Artă care-i poartă numele. În viitor, pe lângă Bienala ”Ion Andreescu”, filiala buzoiană a UAPR intenționează să organizeze și un simpozion dedicat criticii de artă – exegeților operei marelui artist – sub denumirea ”Zilele Ion Andreescu”.

andreescu 1 andreescu site

Pe 15 februarie, a fost celebrată aniversarea a 171 de ani de la nașterea celebrului artist plastic Ion Andreescu.

Pentru a marca evenimentul, elevii de la Liceul de Arte ”Margareta Sterian, însoțiți de profesorul lor de artă monumentală, Valeriu Șușnea, au venit cu flori la statuia artistului din fața Casei de Cultură de pe bulevardul Bălcescu,

La inițiativa președintelui Valeriu Șușnea, filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Galeriile de Artă din Buzău au primit numele ”Ion Andreescu, în anul 2004.

O dată la doi ani, filiala din orașul nostru organizează Bienala ”Ion Andreescu”, la care participă artiști plastici din țară și de peste hotare.

În perioada în care a locuit în orașul nostru, Andreescu a realizat o serie de lucrări inspirate din frumusețile Buzăului.

În afară de binecunoscutul tablou “Târg la Drăgaică”, artistul a pictat și “Stejarul din Crâng”, „Crâng desfrunzit”, „Casa Ciurarului” și alte lucrări de mare valoare artistică.

Valeriu Șușnea și-ar dori ca, în jurul statuii lui Andreescu din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, să fie amenajat un spațiu, o piațetă a artelor, unde să se organizeze o serie de evenimente specifice, care se pot desfășura în aer liber. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!