Publicat la: 06.02.2019. 19:09 / 505 views

FLORI DE MUCIGAI, VARIANTA NENIŢESCU. IGRASIE, MUCEGAI ŞI CONDENS, LA LICEUL BUZOIAN

Sute de elevi ai Liceului Costin Neniţescu au fost nevoiţi să suporte, timp de 18 săptămâni, săli de clasă pline de igrasie, condens şi mucegai. Asta deoarece parchetul nou dintr-unul din laboratoare a fost montat peste cel vechi, mucegăit.  Totul a ieşit la iveală după ce un videoproiector s-a prăbuşit din tavan, în acelaşi laborator.

parchet 2 scoala lucrari 2

Elevii Liceului Costin Neniţescu au învăţat, timp de mai bine de patru luni, în săli pline de igrasie, condens şi chiar mucegai. Culmea, deşi conducerea unităţii şcolare a reclamat acest fapt, reprezentanţii DSP au transmis că mediul din clase este unul propice.

Totul a început când un videoproiector s-a prăbuşit, în plină oră de curs, peste elevi, undeva în luna decembrie. Directoarea liceului a sesizat instituţiile abilitate că mirosea a mucegai, chiar şi după ce laboratorul a fost reamenajat. Mirosul a persistat şi după ce în laboratorul cu pricina a fost aplicată soluţie antimucegai. Atunci, a fost chemată o echipă de muncitori care a scos parchetul laminat, instalat de curând. Constructorii au descoperit cu surpriză că parchetul nou fusese montat peste cel vechi, care era mucegăit şi deja putred.

Noua echipă de muncitori care efectuează lucrările are la dispoziţie doar câteva zile pentru a termina reamenajarea, pentru că de luni elevii vor reveni din vacanţă.

Lucrările de reparaţii vor face o gaură considerabilă în bugetul liceului. În plus, riscurile la care au fost expuşi elevii au fost considerabile, întrucât mediul în care au învăţat timp de optsprezece săptămâni a fost unul deloc propice. Medicii spun că expunerea îndelungată la mucegai poate conduce la sinuzită, pneumonie sau bronşite cronice. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!