Publicat la: 29.07.2015. 18:32 / 2.948 views

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE DANSURI FOLCLORICE „PLAIURILE MIORITEI”. 13 TARI LA BUZAU.

festivalDansatori din 13 tari vor participa la cea de-a doua editie a Festivalului internaţional de dansuri folclorice. Festivalul buzoian se va desfăşura între 6 şi 9 august, în diferite locaţii din Buzău şi Râmnicu Sărat. Buzoienii vor putea învăţa dansuri tradiţionale de la dansatorii din ţările participante.

Între 6 şi 10 august, la Buzău se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Festivalului internaţional de dansuri folclorice „Plaiurile Mioriţei”, organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă

Pentru că organizarea primei ediţii a fost foarte bună şi festivalul a avut succes, anul acesta s-au înscris şi ţări din afara Europei. În afară de dansatorii buzoieni, la festival vor evolua şi ansambluri din Mexic, Thailanda, Sri Lanka, Algeria, Albania, Cipru, Croaţia, Germania, Grecia, Polonia, Rusia şi Turcia.

India a fost refuzată pentru că cererea a venit după închiderea înscrierilor.

Festivalul va debuta cu o paradă a participanţilor, plină de culoare, pe traseul Platoul Dacia – Parcul Crâng.

In a doua zi a festivalului, de la ora 11, vor funcţiona atelierele de dans folcloric. Buzoienii vor putea învăţa paşii şi mişcările tradiţionale chiar de la dansatorii ţărilor participante.

Atelierele se vor desfăşura pe platoul Dacia, în parcurile Crâng şi Tineretului şi la Piaţa Dorobanţi.

Spectacolele de dansuri folclorice vor avea loc în diferite locaţii din Buzău şi Râmnicu Sărat, în paralel. Fiecare ţară va susţine câte un recital de 30 de minute iar în deschiderea lor, vor evolua dansatorii din Buzău.

Pentru derularea festivalului s-a ales intervalul dintre 6 şi 9 august pentru că este perioada concediilor şi se întorc acasă şi buzoienii care muncesc peste hotare.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!