FESTIVALUL „EUGEN IONESCU”. FESTIVALUL DE TEATRU BILINGV SE DESFĂŞOARĂ ÎNTRE 15 ŞI 18 NOIEMBRIE

FESTIVALUL „EUGEN IONESCU”. FESTIVALUL DE TEATRU BILINGV SE DESFĂŞOARĂ ÎNTRE 15 ŞI 18 NOIEMBRIE

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului de teatru bilingv „Eugen Ionescu” a debutat astăzi la Liceul de Arte „Margareta Sterian”. La deschidere au participat şi invitaţi din partea Ambasadei Franţei la Bucureşti, din Polonia şi din Belgia. Festivalul se va derula în perioada 15-18 noiembrie în mai multe locaţii din municipiu.      

teatru„Primul gong” al celei de-a X-a ediţii a Festivalului de teatru bilingv „Eugen Ionesu” a deschis astăzi seria de lecturi publice, expoziţii, ateliere de formare, conferinţe, proiecţii de film şi spectacole de la Buzău.

Festivalul a debutat astăzi la Liceul de Arte „Margareta Sterian” cu Literatura francofonă pentru tineri – o serie de lecturi publice în limba franceză şi cu o expoziţie de grafică.

Prezent pentru a patra oară la activităţile desfăşurate de Centrul Cultural Francofon la Buzău, reprezentantul Ambasadei  Franţei la Bucureşti şi-a început discursul în limba română.

În continuare, limba franceză a devenit mijlocul principal de comunicare între participanţii de la festival, cu o mică excepţie.

Un actor  belgian, şi-a început discursul cu o mică farsă, în limba flamandă, spre surprinderea francofonilor prezenţi, care nu înţelegeau nimic.

Elevii de la Liceul de Arte au susţinut, pe acorduri de pian, un recital de versuri în limba franceză şi în română.

Festivalul de teatru bilingv „Eugen Ionescu” se va desfăşura între 15 şi 18 noiembrie în diferite locaţii din municipiu.

Festivităţile de premiere pentru concursul de teatru în limba română vor avea loc sâmbătă, la Sala Consiliului Judeţean, respectiv duminică,  la secţiunea în limba franceză. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și