Publicat la: 15.10.2020. 18:35 / 401 views

FĂRĂ SPECTACOL ÎN PIAȚA DACIA. ȘI PATINOARUL DIN CENTRUL ORAȘULUI AR PUTEA DISPĂREA

Restricțiile impuse de pandemie pun sub semnul întrebării diferite manifestări devenite tradiție la Buzău în luna decembrie. Evenimentul „Sărbători de Iarnă la Buzău” plutește în incertitudine și tot vacarmul plăcut de pe platou ar putea fi rememorat doar în poze. Nici patinuarul din centrul orașului ar putea să nu mai fie amplasat.

targ 1Se pare că ne așteaptă o lună decembrie săracă în manifestări la Buzău, din cauza pandemiei generate de coronavirus. Deși încă nu au anunțat oficial, autoritățile nu pot nici măcar să spere că efectele crizei sanitare se vor mai estompa, iar viața va reveni la normal. De aceea, nimeni nu se gândește acum la tradiționalele târguri de sărbători și la întreaga pleiadă de manifestări din luna cadourilor.

Ziua Națională a României și Sărbătorile de Iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID 19, ceea ce face ca acțiunile din anii precedenți să fie anulate sau regândite. De altfel, Ziua Națională nu va mai fi sărbătorită cu tot atâta fast precum în anii în care criza sanitară nu devenise o constantă a vieții noastre. Aglomerația din Crâng va fi istorie, deoarece nu se va mai găti tradiționala fasole cu ciolan, iar concertul de la Obelisc a fost anulat.

Statistic vorbind, anul 2020 este cel mai sărac în evenimente din ultimii 30 de ani. Toate marile manifestări artistice – Drăgaica, Buzău Fest, Toamna Buzoiană – au fost anulate, iar primăriile din județ nu au mai putut organiza serbările denumite generic „Ziua Comunei”.

Ne așteaptă un decembrie anost, în care magia sărbătorilor va fi asigurată, la nivel urbanistic, doar de iluminatul festiv montat în fiecare an pe stâlpi și în centrul orașului.

Chiar și așa, organizatorii speră să fie lăsați să monteze măcar câteva căsuțe în Piața Daciei, de unde buzoienii să își procure obiecte și decorațiuni de Crăciun. Deși nu a fost pusă problema, părerile sunt împărțite în ceea ce privește montarea patinoarului mobil. Dacă totuși va fi adus, pe gheață ar urma să intre un număr limitat de utilizatori, iar măsurile de igienă și distanțare să fie asigurate. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!