Publicat la: 01.03.2019. 19:03 / 950 views

FĂRĂ LIGA A VI-A, DIN 2020? RESTRUCTURARE A COMPETIŢIILOR DE FOTBAL DIN JUDEŢ

ajf 2Liga a 6-a va fi desfiinţată, cel mai probabil, din sezonul competiţional 2020 – 2021. Ieri, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, membrii afiliaţi au discutat restructurarea competiţiilor judeţene, pentru o mai bună dinamică a campionatelor din Buzău, dar şi pentru reducerea costurilor pe care trebuie să le suporte echipele ce activează în ligile inferioare. Cel mai probabil, noul format nu va include liga a şasea, o competiţie în care activează doar 10 echipe. Acestea vor concura în liga a 5-a, care va fi structurată pe trei serii zonale.

Modificările gândite de conducerea AJF ating şi sistemul competiţional al ligii a IV-a. Cel mai valoros eşalon al fotbalului judeţean ar putea fi compus din 18, 16, 14 sau chiar 12 echipe, în funcţie şi de părerile membrilor afiliaţi. De asemenea, nu este exclus un format play-off/play-out, după modelul Ligii I.

Tot în cadrul Adunării Generale, a fost propusă varianta ca echipele din liga a V-a să se prezinte la meciurile de juniori cu grupe Under 17, în loc de U19. Astfel, copiii din ligile inferioare vor avea posibilitatea de a participa şi la competiţiile organizate la nivel naţional sub patronatul FRF.

Afilierea şi dezafilerea unor membri, precum şi prezentarea planului anual de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2019 au fost alte puncte importante pe ordinea de zi  a Adunării Generale a AJF Buzău. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!