Publicat la: 16.10.2017. 19:40 / 979 views

FĂRĂ IDENTITATE. CREAŢIILE LEGUMICOLE ROMÂNEŞTI NU SUNT AMPRENTATE GENETIC

Aflat de curând în vizită la Buzău, ministrul Agriculturii Petre Daea a reafirmat hotărârea ministerului de a înfiinţa la Buzău o bancă de gene.

statiunea legumicolaPentru ca lucrurile să funcţioneze perfect, Banca de Gene ar trebui înfiinţată de la zero şi să colaboreze direct cu Staţiunea de Cercetări.

Deoarece clădirea în care funcţionează în prezent Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură nu oferă condiţii, va fi necesară o construcţie nouă.

Pe lângă banca de gene propriu-zisă ar mai fi nevoie şi de câteva laboratoare de cercetare, dintre care cel mai important ar fi acela în care soiurile valoroase ar trebui amprentate genetic.

Peste 95% din creaţiile româneşti nu sunt marcate cu acest „buletin de identitate” specific şi nu pot fi revendicate ca fiind produse în România.

(Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!