FĂNICĂ BÎRLĂ, DECLARAT INCOMPATIBIL. A ANUNŢAT CĂ VA CONTESTA DECIZIA

FĂNICĂ BÎRLĂ, DECLARAT INCOMPATIBIL. A ANUNŢAT CĂ VA CONTESTA DECIZIA

Consilierul local municipal Fănică Bîrlă a fost declarat incompatibil de către inspectorii de integritate. ANI susţine că în perioada iulie 2013 – februarie 2016, Fănică Bîrlă, în prezent consilier municipal, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului dar a fost şi angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport. Fănică Bîrlă a explicat pentru Campus TV întreaga situaţie şi a anunţat deja că va contesta decizia ANI.

birlaPotrivit unui comunicat ANI, fostul viceprimar Fănică Bîrlă a fost declarat incompatibil după ce s-a constatat că a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului dar a fost şi angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport. Bîrlă a explicat pentru Campus TV că a fost înştiinţat de ANI de această decizie.

Fostul viceprimar a explicat că a înfiinţat o firmă de transport înainte de a deveni viceprimar al Buzăului. După ce a fost ales în funcţia de conducere, Bîrlă susţine că a cedat societatea fiului său, legea oferindu-i această posibilitate. A rămas însă coordonator al activităţii de transport.

Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: “FĂNICĂ BÎRLĂ, DECLARAT INCOMPATIBIL. A ANUNŢAT CĂ VA CONTESTA DECIZIA

  1. E in regula, acum tre uie ANULATE toate licitatiile si contractele facute pe timpul banditilor, iata ca se dovedeste ca mafia politica locala e mana in mana cu mafia ma-taxi.

    Trebuie cercetat modul „ciudat” cum si-au impartit traseele la pseudo-„licitatia” tinuta inaibte de alegeri pentru a fi „siguri” ca raman cel putin 6 ani pe trasee.

    De Bosco am scapat, trebuie dovedit si infundat si ghertoiul asta care MINTEA cand il acuzam ca e implicat, prin paravane, in mafia maxi taxi.

    De Bosco m-am ocupat, si-a luat amenda dd la CNCD si apoi a zburat, urmeaza astalalt.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și