Publicat la: 21.07.2017. 18:20 / 851 views

FĂNICĂ BÎRLĂ, DECLARAT INCOMPATIBIL. A ANUNŢAT CĂ VA CONTESTA DECIZIA

Consilierul local municipal Fănică Bîrlă a fost declarat incompatibil de către inspectorii de integritate. ANI susţine că în perioada iulie 2013 – februarie 2016, Fănică Bîrlă, în prezent consilier municipal, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului dar a fost şi angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport. Fănică Bîrlă a explicat pentru Campus TV întreaga situaţie şi a anunţat deja că va contesta decizia ANI.

birlaPotrivit unui comunicat ANI, fostul viceprimar Fănică Bîrlă a fost declarat incompatibil după ce s-a constatat că a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului dar a fost şi angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport. Bîrlă a explicat pentru Campus TV că a fost înştiinţat de ANI de această decizie.

Fostul viceprimar a explicat că a înfiinţat o firmă de transport înainte de a deveni viceprimar al Buzăului. După ce a fost ales în funcţia de conducere, Bîrlă susţine că a cedat societatea fiului său, legea oferindu-i această posibilitate. A rămas însă coordonator al activităţii de transport.

Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Catalin spune:

    E in regula, acum tre uie ANULATE toate licitatiile si contractele facute pe timpul banditilor, iata ca se dovedeste ca mafia politica locala e mana in mana cu mafia ma-taxi.

    Trebuie cercetat modul „ciudat” cum si-au impartit traseele la pseudo-„licitatia” tinuta inaibte de alegeri pentru a fi „siguri” ca raman cel putin 6 ani pe trasee.

    De Bosco am scapat, trebuie dovedit si infundat si ghertoiul asta care MINTEA cand il acuzam ca e implicat, prin paravane, in mafia maxi taxi.

    De Bosco m-am ocupat, si-a luat amenda dd la CNCD si apoi a zburat, urmeaza astalalt.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!