Publicat la: 14.02.2018. 19:12 / 1.475 views

FACTURI ÎNJUMĂTĂŢITE LA „CONTACTOARE”. PRIMARUL VREA CENTRALE PROPRII ÎN TOATE ŞCOLILE

Investiţiile începute anul trecut la reţelele de încălzire din şcoli încep să îşi arate eficienţa. Unul dintre exemple este la Liceul Tehnologic “Grigore C. Moisil”, unde facturile de la RAM s-au înjumătăţit faţă de sezonul rece de anul trecut. Între timp, primarul Buzăului vrea să aloce bani pentru dotarea tuturor unităţilor de învăţământ cu centrale proprii.

moisil cladireCosturile mari cu încălzirea din şcoli au fost constatate încă din iarna anului 2016, atunci când unele unităţi şcolare au primit facturi record. Acum, municipalitatea intenţionează să aloce fonduri pentru schimbarea sistemului, prin debranşarea de la RAM a tuturor şcolilor şi montarea de centrale termice proprii.

S-a făcut şi un studiu, spune edilul-şef. Economia ar fi una considerabilă, de peste 60%.

Există, însă, şi şcoli unde s-a făcut deja economie, fără a fi montate centrale termice proprii. Amenajată în toamna anului trecut, o instalaţie care reglează temperatura din sălile de curs în funcţie de temperatura de afară şi-a dovedit eficienţa.

Noul sistem de încălzire de la Liceul Mosil a adus o economie chiar şi de peste 50% la unele facturi din acest sezon rece.

Pentru reabilitarea şi introducerea noului sistem de reglare a temperaturii din clădirile Liceului „Grigore C. Moisil”, Primăria a cheltuit 400.000 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!